Nationale Voorleeslunch

Op vrijdag 4 oktober, Nationale Ouderendag, vindt voor de twaalfde keer de Nationale Voorleeslunch plaats. Bibliotheek Midden-Brabant, de Place to Bieb en de Kansenfabriek doen van harte mee aan dit nationale evenement. Onder het genot van een heerlijke lunch, kunt u luisteren naar een mooi verhaal voorgelezen door Nathalie Pagie.

Nathalie Pagie (1974) debuteerde in 2013 bij uitgeverij Meulenhoff-Boekerij met De Toneelclub, waarna vele thrillers volgden. Met haar serie over journalistenduo Tara Linders & Diego Martinez neemt Nathalie haar lezers mee naar zonnige oorden (Aruba, Andalusië, Mexico, Hawaï), terwijl ze in haar Scandinavische thrillers juist de kou opzoekt. Het Nationale Voorleeslunchverhaal is dit jaar geschreven door Wim Daniëls.

Programma
11.45 uur Ontvangst
12.00 uur Start voorlezen door Nathalie Pagie
14.00 uur Einde Voorleeslunch

Locatie: De Kansenfabriek (begane grond) BaLaDe 1, 5142 WX Waalwijk
Lunch: 12-uurtje (brood, tomatensoep, kroket, omelet met rauwkost, ook vega te bestellen)
Toegangsprijs: gratis, aanmelden verplicht
Aanmelden
Meld je aan via de Kansenfabriek aan de bar of telefonisch via 0416-760134. Geef bij het aanmelden ook eventuele dieetwensen door.

Dit jaar vindt de twaalfde editie van de Nationale Voorleeslunch plaats, waarvoor Wim Daniëls het korte verhaal schrijft.

Schrijfster Anita Terpstra zal in Sûnenz dit korte verhaal voorlezen, waarna er onder het genot van een lekkere lunch zal worden nagepraat.

Op maar liefst 14 locaties binnen de gemeente Hardenberg organiseren we de Nationale Voorleeslunch in 11 bibliotheken, een Buurtkamer, de Tuinen van Mien Ruys en een dagopvang voor ouderen (besloten).

De heer Mari Kant van “het theatermuseum” Gorinchem komt tijden de VoorLeesLunch voorlezen aan de ouderen. Hij doet dit als een van de personages uit zijn museum.
Leerlingen van het Omniacollege verzorgen de lunch en zijn aanwezig om te helpen.
Deelnemers moeten zich wel aanmelden.

Op de Nationale Ouderendag vindt voor de twaalfde keer de Nationale Voorleeslunch plaats. Ook dit jaar kun je bij De Nieuwe Kolk meedoen.

Tijdens een smakelijke lunch op het Ontmoetingsplein luister je naar voorleesverhalen voor volwassenen. Deze verhalen lenen zich goed om over na te praten. Wie de verhalen gaan voorlezen, wordt nog bekendgemaakt.

Voorleeslunch: leuk en lekker!

Op vrijdag 4 oktober, Nationale Ouderendag, vindt voor de 12e keer de Nationale Voorleeslunch plaats. De Bibliotheek Scherpenzeel doet van harte mee aan dit nationale evenement en heeft Martien Heijting bereid gevonden om op deze dag te komen voorlezen aan ouderen. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn!

Vanaf 11.30 uur bent u van harte welkom in het Grand Café van Kulturhus de Breehoek. Er staat dan een lekkere lunch klaar. Tijdens de lunch wordt een verhaal voorgelezen dat speciaal voor de Nationale Voorleeslunch 2023 is geschreven door Wim Daniëls. Het verhaal nodigt uit om na het voorlezen met elkaar in gesprek te gaan.
Komt u ook gezellig lunchen? Meld uzelf aan en geniet van een mooi verhaal en een lekkere lunch. U kunt zich opgeven voor 27 september bij de Bibliotheek Scherpenzeel, tel. 033-2773107 of www.bibliotheekscherpenzeel Kosten zijn € 8,50 per persoon.

De Voorleeslunch wordt georganiseerd door de Bibliotheek Scherpenzeel in samenwerking met de Senioren Welzijns Organisatie Scherpenzeel-Renswoude

Net als elk jaar organiseert de bibliotheek in Delden samen met brasserie in de Hagen de Voorleeslunch.

Tijdens de Nationale Ouderendag op 4 oktober 2024 zal er op 3 Rozet-locaties worden voorgelezen tijdens een gezellige lunch.