Nationale Voorleeslunch

Wim Daniëls schrijft Nationale Voorleeslunchverhaal 2024

Het Nationale Voorleeslunchverhaal wordt dit jaar geschreven door Wim Daniëls. Dat is zojuist bekendgemaakt in het KRO-NCRV radioprogramma De Taalstaat op NPO Radio 1. Daniëls leest het verhaal op vrijdag 4 oktober, Nationale Ouderendag, zelf voor bij Omroep MAX op NPO 1 en NPO 2. 

De Nationale Voorleeslunch, die dit jaar voor de twaalfde keer plaatsvindt, laat zien dat voorlezen ook voor ouderen een prettige en verbindende activiteit kan zijn. Het voorlezen van een verhaal geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen.

Toegankelijk voor iedereen

Dankzij Omroep MAX wordt het Voorleeslunchverhaal dit jaar op Nationale Ouderendag uitgezonden op NPO 1 én NPO 2. Zo kunnen ook ouderen die aan huis gebonden zijn zich laten voorlezen. Ook zullen bekende en onbekende Nederlanders op 4 oktober ouderen voorlezen in bibliotheken, zorginstellingen en buurthuizen.

Wim Daniëls

Wim Daniëls heeft meer dan 100 boeken geschreven over uiteenlopende onderwerpen, zowel fictie als non-fictie, voor volwassenen, jongeren en kinderen. Hij schreef romans, verhalenbundels, informatieve boeken en woordenboeken. Veel van Daniëls’ informatieve boeken gaan over taal. Hij schrijft ook boeken over schrijven. Daarnaast treedt de schrijver op met cabaretvoorstellingen en theatercolleges en presenteert hij tv-programma’s.

Foto: Josje Deekens