Nationale Voorleeslunch

Maarten Spanjer schrijft het Nationale Voorleeslunchverhaal 2019

Het Nationale Voorleeslunchverhaal wordt dit jaar geschreven door Maarten Spanjer. Dat maakte Frits Spits zojuist bekend in het radioprogramma De Taalstaatop NPO Radio 1. Het verhaal van Spanjer wordt op vrijdag 4 oktober, Nationale Ouderendag, door bekende en onbekende Nederlanders voorgelezen aan ouderen in heel Nederland. De Nationale Voorleeslunch wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd.

Foto: Milan Gino

Het verhaal van Spanjer, dat speciaal voor de Voorleeslunch wordt geschreven, zal zich afspelen tegen de achtergrond van de wedstrijd tussen Ajax en Benfica in 1969. Een wedstrijd die gespeeld werd in bitterkoude omstandigheden.

Maarten Spanjer

Maarten Spanjer (1952) werd geboren in Amsterdam. Hij is schrijver, acteur en televisiemaker – en was in zijn jonge jaren een jaar profvoetballer. Hij debuteerde in 1986 met zijn verhalenbundel Eigen Schuld, waarin hij op tragikomische wijze zijn roomse jeugd in Amsterdam beschreef. Grote bekendheid verwierf hij als pratende taxichauffeur in het tv-programma Taxi.In zijn boeken en verhalen put Spanjer uit een schat aan ervaringen opgedaan in de voetballerij, in acteurs- en schrijverskringen en uiteraard in het dagelijks leven. Onlangs bracht hij herinneringen tot leven in de muziektheatervoorstellingRot op met die geraniums!