Nationale Voorleeslunch

Ronald Giphart schrijft Nationale Voorleeslunchverhaal 2023

Het Nationale Voorleeslunchverhaal wordt dit jaar geschreven door Ronald Giphart. Dat is zojuist bekendgemaakt in het radioprogramma De taalstaat op NPO Radio 1. Giphart leest het verhaal op vrijdag 6 oktober, Nationale Ouderendag, zelf voor bij Omroep MAX op NPO 1 om 12.15 uur. Ook andere bekende en onbekende Nederlanders lezen die dag het verhaal voor aan ouderen in zorginstellingen en bibliotheken. Zo wil de Leescoalitie ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ouderen op Ouderendag kunnen genieten van een mooi verhaal.

De Nationale Voorleeslunch, die dit jaar voor de elfde keer plaatsvindt, laat zien dat voorlezen ook voor ouderen een prettige en verbindende activiteit kan zijn. Het voorlezen van een verhaal geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. 

Toegankelijk voor iedereen
Dankzij Omroep MAX wordt het Voorleeslunchverhaal dit jaar wederom op Nationale Ouderendag uitgezonden op NPO 1. Zo kunnen ook ouderen die aan huis gebonden zijn zich laten voorlezen door Ronald Giphart. Ook zullen bekende en onbekende Nederlanders op 6 oktober ouderen voorlezen in bibliotheken, zorginstellingen en buurthuizen door heel Nederland.