Nationale Voorleeslunch

Jubileumeditie van Nationale Voorleeslunch groot succes

Vandaag vond de tiende editie plaats van de Nationale Voorleeslunch. Ter gelegenheid van dit jubileum schreven maar liefst drie auteurs een speciaal Voorleeslunchverhaal: Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abdolah. Hun verhalen werden op Nationale Ouderendag in het hele land voorgelezen aan ouderen in bibliotheken en zorginstellingen. Naast burgemeesters, wethouders, schrijvers en andere vrijwilligers lazen ook bekende Nederlanders als Charles Groenhuijsen, Herman van der Zandt, Pia Douwes, Wieteke van Dordt, Yvonne Keuls en Marjan Berk voor. Omroep MAX zond daarnaast de Nationale Voorleeslunchverhalen uit, waarbij Chabot, Bloem en Abdolah hun eigen verhaal ten gehore brachten op NPO 1. Zo konden ook ouderen die aan huis gebonden zijn meegenieten van dit nationale evenement.

Luisterverhalen 
Naast de speciale tv uitzendingen, zijn de verhalen van Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abdolah ook na de Voorleeslunch nog te beluisteren. De verhalen zijn vanaf vandaag als de Nationale Voorleespodcast beschikbaar via alle podcastapps en MAXVandaag.nl/podcast. Daarnaast zijn de verhalen – speciaal voor ouderen die moeite hebben met lezen door een leesbeperking – beschikbaar via de Bibliotheekservice Passend Lezen. De Passend Lezen collectie bevat ruim 87.000 gesproken boeken, 1000 hoorspelen en 200 hoorcolleges, maar ook grootletter en braille, en bijna alle landelijke en regionale dagbladen.

Foto: Gerlinde de Geus