Nationale Voorleeslunch

Aanmelden voorleeslunch en bijzondere initiatieven

Meld uw Voorleeslunch aan.Veel bibliotheken en zorginstellingen zijn inmiddels bezig met het organiseren van een Voorleeslunch. Vergeet niet om uw Voorleeslunch aan te melden via de website. Op deze manier is iedereen op de hoogte wat er allemaal in het land gebeurt rondom de Nationale Voorleeslunch.

Omdat de doelgroep “ouderen” vaak niet een homogene groep is, maar er onderling juist veel verschil, zowel lichamelijk als geestelijk, is bieden we dit jaar i.s.m een aantal andere partijen aangepaste verhalen en/of methodes aan.

BedtimeStories zal dit jaar een lijst met extra voorleesverhalen, gericht op dementerende ouderen, verzorgen en daarbij tips en adviezen geven hoe je hen kan activeren en welke attributen hierbij te gebruiken zijn. Vanaf begin september is deze lijst bij hen en bij ons op de website te dowloaden.

Speciaal voor mensen met beginnende dementie verschijnt in september het voorleesboek Ik weet nog goed… Naast voorleesverhalen zijn hierin een uitleg over en methodische handreikingen voor het werken met de verhalen te vinden. Voor meer informatie kijkt u op de website dementieleeslijn.nl

De Afûk zal dit jaar het Voorleeslunchverhaal van Jan Siebelink in het kader van hun project Dat wie doe sa, vertalen in het Fries. Hoofdgedachte achter Dat wie doe sa is het feit dat taal bepalend is voor het welbevinden van oudere patiënten en/of zorgvragers. Dat wie doe sa biedt een breed aanbod aan herkenbaar materiaal afkomstig uit de regio en in de taal van de regio geschikt voor particulieren en professionals. En dit jaar dus ook het Voorleeslunchverhaal. Het verhaal zal samen met de Nederlandse versie verspreid worden.