Nationale Voorleeslunch

Marjan Berk schrijft voorleeslunchverhaal

Marjan Berk schrijft voorleeslunchverhaalVandaag is bekendgemaakt dat schrijfster Marjan Berk het eerste Nationale Voorleeslunchverhaal zal schrijven. Dit verhaal wordt tijdens de Nationale Voorleeslunch op donderdag 1 oktober in heel Nederland voorgelezen aan ouderen in bibliotheken en zorginstellingen, door diverse bekende en onbekende Nederlanders.

Alle bibliotheken die deelnemen aan de Voorleeslunch krijgen het verhaal gratis toegestuurd. Marjan Berk laat weten een verhaal vol herkenbare gebeurtenissen te gaan schrijven, waarbij zij haar inspiratie haalt uit een overvloed aan zowel grappige anekdotes als gedenkwaardige herinneringen.

Marjan Berk (1932) was zevenentwintig jaar werkzaam in cabaret, toneel, musical, film en televisie. Ze schreef meer dan honderd scenario ’s en ontving in 1994 voor de tv-serie Vrouwenvleugel de Televizier-ring. In 1981 schreef ze haar eerste boek, Nooit meer slank, waarna meer dan veertig romans, verhalen en kinderboeken volgden. Vanaf 1983 schrijft ze columns voor het Algemeen Dagblad, Provinciale Zeeuwse Courant, Gaykrant en Margriet.